Distributia de energie electrica un monopol

0
91

Distributia de energie electrica

Un ordin al Autorităţii de Reglementare în Energie interzice practic oricărei companii să intre pe piaţa distribuţiei de energie electrică şi să atace monopolul celor care aduc acum curent în casele oamenilor.

În luna august a anului trecut, ANRE a emis Ordinul 73, prin care orice companie care vrea să-şi facă propria reţea de distribuţie trebuie să ceară acordul firmei care distribuie deja energie în zonă, numită distribuitor concesionar. Cu alte cuvinte, investitorul ar trebui să ceară voie companiei concurente să intre pe această piaţă. Statul dă aşadar dreptul unei firme private să blocheze practic competitorul, tot firmă privată.

Iar asta nu e tot. În cazul în care investitorul a început deja să-şi construiască propria reţea de distribuţie, dar firma care are de ani de zile monopolul în zonă nu este de acord să fie concurată, investitorul este chiar obligat să-i vândă reţeaua. Totul cu acceptul şi sub oblăduirea statului, care protejează astfel distribuitorul concesionar de orice concurenţă, scrie Digi24.ro

Pai cum sa lasi pe altcineva sa distribuie energie electrica cand statul are monopol si bineinteles baietii destepti care iti tripleaza energia electrica si bineinteles romanu plateste si taxa radio-tv care nu inteleg de ce o platim cand noi platim inca odata o taxa de cablu si nu isi are rostul sa bagam bani in televiziunea romana cand nu se mai uita nimeni la ei.

Dar sa speram ca se va da niste legi care se va mai sprage monopolul statului roman ca sa vina si alte firme de energie electrica sa poata distribuii energie electrica la un pret acceptabil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.